3 kleuren toplicht met ankerlicht

Door de val van de mast was onder andere het 3 kleuren toplicht aan gruzelementen. Nou zijn die dingen nogal kostbaar zeker omdat er ook een geïntergreerd ankerlicht onder zit.

anker en stoomlicht

Struinen op Ebay  en Ebay-Kleinanzeigen. Daar vond ik er 1 voor € 35 en die kon ik ophalen in Lemmer.
Zo gezegd zo gedaan. Bleek er ook nog een lampenset bij te zitten en het ankerlicht is zelfs een led. Nu alleen nog monteren en de juiste dradencombinatie vinden.

En die heb ik gevonden. Het moet met 3 draden. blauw is de 0, bruin is de + en groenwit wordt de schakeling naar de top.
blauw gaat direct naar de accu min pool. Bruin gaat naar de fitting van de lampen en de groenwitte (geel) gaat naar de strips aan de zijkant en ook door naar boven. Dan is de onderste stand van de schakelaar uit, stand 1 het ankerlicht en stand 2 het 3 kleuren toplicht

Bedrading

De lampen gecheckt, niets werkt. Lampen zitten er te los in. Bij het losdraaien breekt een verbinding af. Wat nu? Draadje maar doorverbonden naar 3 kleuren licht. En het werkt.

Planning is nu om 2 schakelaars te maken. Eén voor ankerlicht en de ander voor 3 kleuren stoomlicht

Inmiddels is het 2022 en werkt het top en 3 kleuren licht nog steeds niet. Waarschijnlijk verkeerd om gemonteerd want dan werkt het led toplicht zeker niet. De planning is om in 2022 alle elektra opnieuw en gezekerd te monteren via een schakelpaneel

Advertentie